Over Rijschool Eigenweg

Rijschool Eigenweg is opgericht door Martin en Esther.

Vanuit onze interesses en ervaringen bieden wij onze leerlingen een veilige en positieve rijopleiding.

Wij geven les volgens de Rijopleiding In Stappen (RIS) methode.

Voordelen hiervan zijn:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in jouw vorderingen met behulp van de leerlingkaart

Lesgeven

We geven les in een nieuwe Volkswagen Golf voorzien van de nieuwste ondersteunende systemen op het gebied van veiligheid.

Ook aan jouw rijcomfort hebben we gedacht, onze auto is voorzien van een ergonomische bestuurders stoel.

We geven les vanuit Meppel in een straal van 20 km, o.a. Meppel, Ruinerwold, Koekange, De Wijk, IJhorst,

We werken met een plan programma waardoor leerlingen hun eigen lessen in kunnen plannen.

Wij bieden losse lessen en verschillende voordelige les pakketten aan.

Martin
Instructeur

Over Martin

De kans om een eigen bedrijf te beginnen heb ik gecombineerd met mijn drive, mensen een veilige omgeving te willen bieden, in Rijschool Eigenweg.
17 jaar werkervaring bij de politie heeft mij ook 17 jaar belangrijke ervaring in veiligheid van onze maatschappij en ons verkeer gebracht. Ik neem deze ervaringen en mijn 45 levenservaring jaren mee in onze Rijschool Eigenweg.

Tijdens mijn werk bij de politie heb ik veel geleerd en jaren in de praktijk gebracht aan veilig rijgedrag. Boven gemiddeld anticiperen en snel de juiste beslissingen leren nemen in moeilijke verkeerssituaties. Bijvoorbeeld, hoe lees ik de weg, hoe heeft de wegbeheerder de weg ingedeeld en vooral waarom. Hoe kan ik gepast en vloeiend inhalen, waar en hoe kan je anticiperen op gedrag van anderen in het verkeer. Zomaar enkele voorbeelden welke ik je aan kan leren en waarbij je veilig je eigenweg kunt gaan.

Je rijdt in het donker op een onbekende weg bij regen. Maken deze omstandigheden jou onzekerder of zelfs angstig? Herken je deze gevoelens? Ik kan jou helpen om in dit soort omstandigheden en op deze momenten zekerder van jezelf te worden waardoor jouw veiligheid en die van anderen verhoogd wordt. Ik leer je in een paar trainingen de taal van de weg te lezen waardoor ongunstige (weers-) omstandigheden veel minder effect hebben op jouw rijgedrag.

Ik ben ervan overtuigd dat de rijopleiding de basis is voor een veiliger verkeer en wil dit graag overbrengen op onze leerlingen.

Over Esther

Vanuit mijn ervaringen en passie voor psychologie en het coachen en ondersteunen van mensen ben ik aan Rijschool Eigenweg begonnen.

De afgelopen 10 jaar heb ik verschillende trainingen op met name de positieve praktische psychologie gevolgd. En naast de rijschool runnen samen met mijn partner Martin Blokland, volg ik nu een post HBO opleiding als Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlener.

Ik heb een hoog invoelingsvermogen. Dit biedt voordelen tijdens de rijlessen want ik zal een leerling snel aanvoelen en begripvol en steun gevend begeleiden. Op deze manier kan ik iedere leerling zeer persoonlijk begeleiden naar een rijbewijs.

Bij Rijschool Eigenweg zoeken we samen uit wat jouw eigen weg is zodat je het meeste rendement uit de lessen haalt en met een flinke dosis vertrouwen naar het examen zult gaan. Ik besteed, waar nodig, extra aandacht aan onzekerheden en angsten en zoek met jou naar jouw eigen weg. Ik creëer een veilige omgeving voor jou waarin ik jou coach om negatieve overtuigingen los te laten zodat je ontspannender rijdt en zeker slaagt!

Tot ziens bij Rijschool Eigenweg!

Esther Roo
Instructrice

AUTONOOM RIJDEN BIJ RIJSCHOOL EIGENWEG

Zelfrijdende auto’s zijn onderdeel van ons toekomstbeeld om het leven gemakkelijker, veiliger en milieuvriendelijker te maken.

Om jou goed voor te bereiden op het nieuwe autorijden gaan we jou in de lessen ook leren gebruik te maken van deze systemen. Zodat jij de systemen leert te gebruiken en leert op elk gewenst moment de rijtaak of handeling weer zelf over te nemen.

Met onze manier van lesgeven bereiden wij jou voor op de toekomst van het autorijden.

AUTONOOM RIJDEN HEEFT DE TOEKOMST

Onze lesauto is voorzien van File Assistent. File Assistent werkt samen met Lane Assist en ACC (de cruise control waarmee automatisch een vooraf ingestelde afstand tot voorliggers wordt aangehouden). Dit systeem maakt filerijden en stop-and-go verkeer tot 60 km/u veel comfortabeler en veiliger omdat het systeem kop-staartbotsingen helpt voorkomen.

Onze lesauto is tevens voorzien van Park Assist. Park Assist helpt jou in te parkeren, alles gebeurt zonder handen alleen het gas en de rem bedien je zelf. Park Assist werkt samen met Park Distance Control en geeft een seintje als je in botsing dreigt te komen met een ander voertuig.

Waarom nu Rijschool Eigenweg en geen andere?

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn in onze auto.

Samen willen we er ons voor inzetten dat jij je thuis voelt in onze lesauto. Je mag vrolijk zijn, je mag eigenwijs zijn, je mag onzeker zijn, je mag faalangstig zijn, je mag bang zijn, je mag chagrijnig zijn. Kortom je mag komen zoals je bent. Wil je graag muziek aan in de auto dan mag dat mits dit het leerproces niet belemmerd.

Je kan alleen je eigen weg gaan als je helemaal jezelf bent. En wij zullen jou stimuleren en helpen jezelf te zijn omdat we geloven dat je dan het beste presteert.

Door onze verschillende achtergronden en ervaringen bieden wij jou een rij opleiding van een hoog niveau. Martin beschikt over veel kennis en vaardigheden op het gebied van veiligheid en de rijtechniek en Esther op het gebied van het innerlijk van de bestuurder. Samen gaan we jou op alle gebieden onderwijzen, begeleiden en coachen.

Wij beschikken beide over een groot inlevingsvermogen en veel levenservaring. Wij zijn enthousiast om dit in combinatie met ons rijonderwijs te bundelen tot een rijopleiding van een hoger niveau dan de gemiddelde rijopleiding.

Samen met jou zorgen wij ervoor dat jij straks met jouw rijbewijs veilig en zelfverzekerd je eigen weg kan gaan.

Als je kiest voor een rijopleiding bij Rijschool Eigenweg dan kies je voor meer dan alleen een rijopleiding, dan kies je voor een rijbewijs in combinatie met vertrouwen in, en veiligheid op, jouw eigen weg!

Voor opfris of angst begeleidings cursussen is maatwerk in overleg mogelijk.

We zijn 7 dagen per week bereikbaar

We hebben er zin in!!