Cursusdag Verkeersveiligheid Rijschool Eigenweg Meppel

Cursusdag Verkeersveiligheid Rijschool Eigenweg

Sinds 2019 bieden wij een aantal malen per jaar een compleet verzorgde cursusdag verkeersveiligheid.
Omdat wij al onze leerlingen veilig op hun eigenweg willen laten gaan zijn wij erg blij dat wij deze cursusdag kunnen aanbieden aan onze leerlingen.

Het is uniek in Meppel en omgeving om een cursus verkeersveiligheid te volgen bij het N.I.V. tijdens de rijopleiding dus nog voordat je het rijbewijs hebt gehaald. Wij combineren op deze manier onze lessen met extra theorie en ervaringen bij het N.I.V. waardoor onze leerlingen nog veiliger leren autorijden.

Veel ongevallen worden veroorzaakt door onvoldoende defensief en alert rijgedrag. Tijdens de cursusdag bij het N.I.V. wordt je je bewuster en krijg je meer inzicht waardoor het rijgedrag verandert. Je ziet hier bijvoorbeeld het belang van de 30 km zones. Ook wordt er getraind op acties tijdens noodsituaties en kan je jouw eigen beperkingen veilig ervaren. Dit komt ten goede aan verantwoord rijgedrag en jouw voertuigbeheersing.

De cursusdag omvat:
Theoriedeel van ca 1:15 uur Ongeval oorzaken, invloed van weersomstandigheden, hoe om te gaan met afleiding, de gevolgen van masse en snelheid, reactietijd/remweg en verkeersinzicht

Praktijkdeel van ca 2:15 uur Spiegelafstelling, zit en stuurhouding, noodstop op stroef wegdek, noodstop op glad wegdek, bermsimulatie
Lunch ca 1:00 uur Geheel verzorgd
Theoriedeel van ca 1:00 uur Het belang van bandencontrole, Het Nieuwe Rijden
Praktijkdeel van ca 2:30 uur Bandencontrole, bochtsituatie, uitwijken, afstand houden

Je krijgt een certificaat op naam.
De cursus wordt gedaan in onze eigen lesauto’s in een groep van ca 10 leerlingen
De kosten zijn 2,5 lesuren van jouw rijles tegoed. Hiermee dekken we een deel van de kosten, omdat wij het zelf een belangrijke extra aanvulling vinden betalen wij ook een deel van de kosten aan het N.I.V. belangrijk is om te beseffen dat je door deelname aan deze dag meer inzicht en voertuigbeheersing ontwikkelt waardoor er een grote kans is dat je in de rijlessen minder tijd verliest aan uitleg en meer productieve lestijd hebt. Zo kost het je uiteindelijk niets.

Download Folder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *